Rust en ruimte in je hoofd – dat kun je hard nodig hebben. In deze tijd van maatregelen ervaar je misschien nog meer dat je de balans kwijtraakt. Het is goed om gevoelens van onrust en zin(loosheid) serieus te nemen en die een plek te geven.

Vacare

Letterlijk betekent Vacare: vrij zijn. In Capelle sluiten we aan bij het initiatief van de Protestantse Kerk Nederland, dat Vacare heet. Het staat open voor iedereen die zich wil oefenen in meditatief leven.

Christelijke meditatie

Ook bij christelijke meditatie probeer je om tot stilte te komen, en je bewust te worden wat er in je omgaat. Om niet voorbij te rennen aan je eigen hart. We hopen op een ontmoeting met jezelf (wat trouwens niet per se comfortabel is). En ín die stilte maken we ruimte voor een luisterlied, een kort verhaal uit de Bijbel, of een beeld. In de hoop dat we daarin iets goeds mogen merken van God. Misschien zul je dat niet altijd even sterk ervaren, want meditatie vraagt ook om volhouden en wachten… En soms zul je merken dat God er echt is, met een onpeilbaar groot hart voor mensen.

Vorm

Iedere keer wordt gestart met ongeveer tien minuten ontspannings- of aandachtsoefeningen. Daarna doen we ongeveer een half uur inhoudelijke meditatie. Dit wordt afgewisseld met een lied of verstillende muziek. Dit eerste cursusblok bestaat uit 5 meditaties. We oefenen daarbij met verschillende vormen, zodat je kunt ervaren wat het beste bij je past.

Hoe kan ik meedoen?

Gedurende de Corona-periode is deze cursus online. Via de link in de zijbalk of onder aan deze pagina kun je een goede indruk krijgen van hoe zo’n meditatie kan zijn. Als je benieuwd bent naar meer, kun je je aanmelden, en krijg je toegang tot de vervolg-avonden.

Meld je aan en ontvang meer informatie

  “Ontmoeting met de onvoorwaardelijke liefde”
  (Hartger)

  “Ik zocht God en kwam bij Hem op adem … letterlijk.”
  (Ingrid)

  “Ik zou Vacare aanraden omdat het mij innerlijke rust geeft en het brengt mij gaandeweg nog dichter bij God. Maar ook als je niet gelooft dan is het een fijne manier om innerlijke rust te krijgen en te ervaren op je eigen manier.”
  (Elna)  Luister hier een meditatiemoment als voorbeeld