>> Liturgie zondag 29 november 2020

Iedere zondag is er om 10.00 uur een dienst in de Schenkelkerk (Bermweg 29b, Capelle aan den IJssel). Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt en wat je verhaal ook is; je bent van harte welkom! Een kerkdienst is een samenkomst waar we samen God zoeken. Op het programma staan liederen, gebed, het lezen van de Bijbel en het luisteren naar uitleg ervan. Na de dienst van ongeveer een uur is er ruimte voor ontmoeting met elkaar. Er is dan gelegenheid om na te praten met koffie, thee en limonade.

Let op! Door corona-maatregelen is het nodig om je vooraf aan te melden (zie hieronder) en is er tijdelijk geen ontmoeting na de dienst. Daarnaast is het dragen van een mondkapje bij binnenkomst verplicht.

Zie de agenda voor de data van de komende kerkdiensten. De samenkomsten zijn ook online te beluisteren via Kerkomroep.nl. Daar kun je ook eerdere kerkdiensten terugluisteren.

Praktische informatie bij de diensten

Het is mogelijk om naar de kerk te gaan. Door Corona gelden er wel een aantal maatregelen. De kerkzaal is helemaal ingericht op de anderhalve meter tussenruimte maar huisgenoten kunnen wel bij elkaar zitten. Op dit moment komen wij met maximaal 30 kerkgangers bij elkaar. Er wordt door de bezoekers niet gezongen, behalve door de ‘zangers’ op de voorste rij. Je zult je wel voor elke dienst vooraf moeten aanmelden. Bij binnenkomst wordt een mondkapje gedragen. Graag vóór zaterdag 17.00 uur via a.nell@kpnplanet.nl of 06-44845151. Zonder tegenbericht ben je dan van harte welkom.

En verder:

• Tijdens de diensten is er een apart programma voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook is er oppas voor baby’s en peuters.
  • Tijdens de dienst worden de liedteksten en de Bijbellezingen via een beamer geprojecteerd.
  • De toegang is vrij, wel wordt er gecollecteerd voor het werk van de kerk en voor goede doelen.
  • In de zondagse diensten wordt gezongen uit het Nieuwe liedboek (NLB) uitgebracht in 2013. Daarnaast zingen we liederen uit andere bundels, zoals de Evangelische Liedbundel, de Opwekkingsbundel, Hemelhoog en Taizéliederen.

In de kerk is een ringleiding aanwezig voor slechthorenden.

Agenda, 2020